BOOK NOW

our food philosophy

To εστιατόριο Χάλαβρο Open Kitchen είναι η γαστρονομική πρόταση του Χάλαβρο Open Bar και η φυσική του συνέχεια στον πεζόδρομο της Μιλάτου στο κέντρο στο Ηράκλειο Κρήτης. Μια κουζίνα εστιατορίου που ακολουθεί την ίδια «ανοιχτή» φιλοσοφία, την αγάπη για τον πειραματισμό και τη χαλαρή καλοκαιρινή διάθεση του Χάλαβρου.

Όπως και στο Χάλαβρο Open Bar, εδώ επικρατεί η φιλοσοφία των homemade παρασκευών και της επιλογής εξαιρετικής ποιότητας α’ υλών, ενώ όλη η μαγειρική τελετουργία πραγματοποιείται μπροστά σας, στην ανοιχτή κουζίνα του Χάλαβρου.

Απολαυστικό brunch

Οι μέρες στο Χάλαβρο Open Kitchen ξεκινούν με χορταστικά και γευστικά brunch, με αλμυρές, γλυκές και vegan επιλογές (ομελέτες, αυγά benedict, open sandwich, cinnamon rolls κ.ά.) και συνεχίζονται με ακόμα πιο θεαματικό τρόπο το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.

Fusion menu

Ο executive chef Nίκος Κασωτάκης επιμελήθηκε ένα fusion μενού με μεσογειακά πιάτα διανθισμένα με ασιατικές πινελιές, πιάτα με κρέας, ψάρι, θαλασσινά και λαχανικά σε ένα δημιουργικό γαστρονομικό πάντρεμα για εκλεπτυσμένους ουρανίσκους

Bar Food

Και βέβαια για όσους θέλουν να συνοδεύσουν το cocktail τους με ένα σνακ, το bar food μενού του Χάλαβρο Open Kitchen προσφέρει επιλογές σε finger food και street food πιάτα.

ο σεφ μας

meet the chef

O Νίκος Κασωτάκης είναι ένας σεφ με πολλές περγαμηνές και μακρόχρονη θητεία σε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει εργαστεί ως σεφ στην κουζίνα του εστιατορίου “Venetian Well” στην Κέρκυρα και στα à la carte εστιατόρια του Amirandes Grecotel Exclusive Resort. Θέλοντας να εξελιχθεί δίπλα στους καλύτερους, έχει μαθητεύσει στην κουζίνα του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin “Green House” στο Λονδίνο, αλλά και στο εστιατόριο “Vendôme” στο Bensberg της Γερμανίας, ενός από τα κορυφαία εστιατόρια και από τα λίγα που περηφανεύονται για τα 3 αστέρια Michelin που κατέχουν. Στην Ελλάδα έχει περάσει από την κουζίνα του επίσης βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin και δημοφιλούς εστιατορίου «Σπονδή» και έχει εργαστεί πλάι στον Γκίκα Ξενάκη στο εστιατόριο “Aleria” στο Μεταξουργείο. Στο Χάλαβρο Open Kitchen στο Ηράκλειο Κρήτης o Νίκος Κασωτάκης θα σας ταξιδέψει με ένα μοντέρνο πάντρεμα μεσογειακών και ασιατικών γεύσεων και με μια ιδιαίτερη προσέγγιση του finger-food και street-food.